Skeid spolerte Altas opprykksdrøm

David Tavakoli scoret kampens eneste mål i Finnmarkshallen i en svært dramatisk sesongavslutning. Se høydepunktene fra kampen her!

Referent: Sven Erik liland

Før siste runde har både Alta, Asker og Raufoss sjansen til å kapre kvalifiseringsplassen. Det skulle vise seg å bli et drama av de sjeldne denne lørdags ettermiddagen. I Finnmarkshallen åpner kampen med et par store muligheter for hjemmelaget, som går ut i et forrykende tempo, før David Tavakoli får satt hodet på et fint innlegg fra Jonas Bergersen. Der kunne Oslo-laget tatt ledelsen, litt mot spillets gang.

Se høydepunkter nederst i artikkelen!

Så er det igjen Altas tur til å yppe seg foran dagens store spiller Idar Nordby Lysgård. Storscorer Vegard Båtnes Braaten kommer fri og skyter, med skuddet går like til siden for Skeids mål.Sytten minutter er spilt når Johannes Nuñez forserer fremover innover på venstresiden og fyrer av et hardt skudd/innlegg. Inne i feltet står David Tavakoli og forstyrrer keeperen samtidig som han får en tå på ballen og det står 0-1 på lystavla. Johannes blir først kreditert scoringen, men dette blir korrigert etter kampen.

Raufoss tok en tidlig ledelse borte over Nybergsund, og er i øyeblikket på kvalik-plass.

Kampen i Finnmarkshallen bølger frem og tilbake, med et par halvsjanser til hjemmelaget. Så forserer Nuñez nok en gang fint fremover og innlegget heades like over fra kort hold av Tavakoli. Deretter kommer sistenevnte seg fri litt på siden av femmeteren, men keeper kommer ut og klarer å hindre scoring.

Tom Skogsrud tar et av sine lange innkast, og det er nære på at den heades i mål. Ny, god Skeid-sjanse! Så får Alta frispark i god posisjon, og skuddet stryker Lysgårds høyre stolpe. Hjemmelaget sliter med å få ballen i mål. Så begynner dramaet; Kjelsås og Nybergsund utligner rett før pause, og Alta er tilbake på kvalik-plassen da én omgang gjenstår av årets sesong!

Andre omgang starter med et lite Alta-overtak, og de kommer til skudd fra langt hold, men Idar Lysgård plukker den lett. Deretter produserer bortelaget et par halvsjanser som med litt mer dyktighet kunne fått en bedre skjebne. 

Alta får corner, det skytes, men det harde skuddet går rett på Lysgård som attpåtil holder ballen i fast grep. Årets supporterspiller viser virkelig hvorfor han fikk årets pris! Så tar Asker ledelsen over Kjelsås på Føyka, og nå er de som innehar kvalik-plassen! 

Alta ypper seg igjen, og et skudd fra skrått hold reddes igjen av Skeids suverene sisteskanse, og 0-1 står seg fortsatt. Tavakolis rival om toppscorertittelen, Anton Henningsson fra Raufoss, scorer så mot Sundet, og Raufoss er igjen oppe på andreplass, før det like etter står 2-2 etter et straffespark!

Asker øker ledelsen til 3-1 over Kjelsås og nå er det de som skal spille kvalifisering!

Alta forserer inn i feltet, det legges inn foran mål og skytes, men reddes mirakuløst på streken av Ridouan Essaeh, en kjempemulighet for Alta! Hjemmelaget får corner, og avslutningen reddes nok en gang av Skeids sisteskanse.

Bergersen setter så igang en kontring, pasningen er god og Tavakoli tar ned ballen mot mål men keeper kommer ut og klarerer. Raufoss går opp i 3-2 og er på kvalik! Nytt skudd fra Alta, men Lysgård redder igjen mesterlig, og får skryt av iFinnmarks kommentatorer.

Så er det Sulayman Bojangs tur til å vise seg fram. Han fosser fremover, passer til Tavakoli som ikke får skikkelig klem på skuddet. God sjanse til 2-0 for Skeid der! Deretter er det Sander Flåte sin tur, men heller ikke denne gangen vil ballen over streken.

Alta må nå ha to mål for å klare andreplassen da Raufoss har slått Nybergsund, men de er ikke i nærheten og kampen ebber ut med den ene scoringen til David Tavakoli, etter flott forarbeid av Johannes Nuñez, som først ble kreditert målet. David ble også med dette målet toppscorer i avdelingen med 20 fulltreffere, gratulerer!

En fin avslutning med seier for Nordlies gutter, selv om man i ettertid kan ergre seg litt over alle de tapte poengene i enkelte kamper i løpet av sesongen, med tanke på hvor jevnt det ble på slutten.

Vi i redaksjonen takker laget og støtteapparatet for en underholdende og morsom sesong i den nye, spissede PostNord-ligaen og gleder oss allerede til neste år!

Kampfakta:
Alta - Skeid 0-1 (0-1)
Finnmarkshallen
Tilskuere: 673

0-1 David Tavakoli (17´)

Laget: 
Idar Lysgård - Ridouan Essaeh, Mansour Gueye, Mats Andersen Tom Skogsrud – Sander Flåte, Hassan Yusuf, Henning Andresen - Johannes Nuñez, David Tavakoli, Jonas Bergersen
 
Bytter:
Andreas Steinbakk-Olsen for Hassan Yusuf
Sulayman Bojang for Henning T. Andresen 
Jens Braathen Rongved for Johannes Nuñez
 

           

 

 

             

 

   

 

                       

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift