Tidligere Stabæk-trener skal løfte Skeids unggutter

Skeids nye Jr. Elite trener Steffen Andersen (33), som har jobbet med de beste juniorspillerne i Stabæk i en årrekke, skal sørge for at flere av Skeids unggutter banker på Tom Nordlies dør i årene fremover. Se intervju her!

Sportssjef Øyvind Eide, som tok på seg oppgaven med å revitalisere talentfabrikken i våres, har ikke ligget på latsiden og er strålende fornøyd med signeringen.
– Steffen har toppfotballerfaring og vet hvor lista ligger. Sånn sett får juniorspillerne våre en unik mulighet og tar de utfordringen så er ikke veien lang til å få spille under Tom og Morten, sier han.
 
Se intervju med Steffen nederst i artikkelen!
 
Tom Nordlie ser også frem til at Steffen begynner arbeidet med juniorene. – Vi er avhengige av egenrekruttering og da er det viktig med et godt juniorlag. Med Steffen på plass øker vi kvaliteten i det arbeidet som gjøres nedenfra, sier Skeids A-lagstrener. Tom er ikke fremmed for å gi unggutta sjansen dersom de tar hansken og minnes sølvet fra Start, med 15 sørlendinger, der 11 av spillerne også hadde spilt juniorfotball i klubben. – Vi kan gjøre det samme i Skeid. Hvis alle de flinke folka Øyvind har fått inn nå får tid på seg, så er det selvfølgelig mulig, uttaler Tom som akkurat takket nei til å redde Aalesund fra nedrykk. Steffen selv gleder seg til å ta fatt på arbeidet og bli kjent med spillerne. – Skeid har grunnmuren på plass nå. En god struktur, fotballkompetanse i ledelsen og flinke trenere. Kulturen er det lite å si på,
det er vel ingen andre klubber som har skapt så mange toppspillere som Skeid, sier han.
 
Sterkt team
Steffen Andersen får med seg Arvid Moen Hansen, Skeid-trener gjennom flere år, med i teamet rundt Skeids håpefulle. I tillegg er det ansatt en spillerutvikler med erfaring fra akademiet til en Premier League-klubb, men Eide er fortsatt hemmelighetsfull om hvem det er. – Det gjenstår noen detaljer før vi går ut med navn, men det er liten tvil om at den signeringen også er et scoop. Det er mange klubber som gjerne skulle hatt fatt i han, sier Øyvind Eide.
 
Stor interesse fra spillere
Skeid merker allerede stor interesse fra spillere utenfra for å være med på den reisen juniorlaget nå skal ta fatt på, men både sportssjefen og det nye trenerteamet ønsker å gi de eksisterende Skeid-gutta sjansen til å vise seg frem før det tas inn flere spillere. – Noen nye blir det sikkert, men i den nye strategien vår så ønsker vi jo at flest mulig opprinnelige Skeid-gutter skal gå hele veien, uttaler Eide og Andersen og sikter til Skeids nye modell i barnefotball der man fra 8 års alder kan trene fire ganger pr. uke. Steffen Andersen har UEFA A-utdannelse i tillegg til Master i idrettsvitenskap fra NIH. Ved siden av å trene Skeid Junior Elite og være trener på Skeidakademiet er han også Akademisjef for Drillo og Tom Nordlie sitt Umbro Pro akademi i Valhall.
 
Vi ønsker Steffen velkommen i Skeid og ønsker ham, trenertemaet og juniorgutta lykke til den kommende sesongen!
 

           

 

 

             

 

   

 

                       

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift