Tippeliga-legender klare for Skeid

Morten Berre gjør comeback i Skeid-trøya som spillende trener, 19 år etter at han sist kledde seg i rødt. Klar for klubben er også tidligere landslagsspiller Jan Gunnar Solli.

Rutinerte Morten Berre går inn som spillende trener i Tom Nordlies team. Han er spilleklar allerede til seriekampen hjemme mot Alta førstkommende søndag.

– Jeg har lyst til å være med og bidra i fotballfamilien. Når gamleklubben Skeid nå kom på banen er det en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Morten Berre til Skeid.no før første treningsøkt med laget på Nordre Åsen onsdag ettermiddag.

– Morten går inn i en rolle som spillerutvikler og assistenttrener, og han skal også spille – hvis han er god nok, smiler hovedtrener Tom Nordlie.

Solli også Skeid-klar

Klar for Skeid er også Jan Gunnar Solli. Solli, som har 40 kamper med flagget på brystet, blir imidlertid trolig ikke formelt spilleklar før i neste uke. 35-åringen trener etter planen for første gang med laget torsdag ettermiddag.

– Jan Gunnar er en jeg kjenner godt fra før. Han er en spiller som kommer til å bidra positivt til miljøet i garderoben. Fram til nå har eldstemann i troppen vært 24, så på banen får vi med Jan Gunnar Solli en rutine som laget har savnet litt av, sier Nordlie.

Solli har en lang karriere bak seg i Odd, Rosenborg, Brann, New York Red Bulls, Vålerenga og sist svenske Hammarby.

Skeid-debuterte i 94

Morten Berre A-lagsdebuterte for Skeid i 1. divisjon tilbake i april 1994. Da var blant andre ikke klubbens U-landslagsspiller og fast inventar på backen, Ridouan Essaeh, født!

Sine første Tippeliga-kamper fikk 41-åringen for Skeid i 1996. Han spilte rundt 60 kamper og scoret elleve mål i rødt fram til 1997.

– Det er nok naturlig at jeg blir mer trener enn spiller, men jeg skal være med å bidra med litt erfaring og rutine i gruppa, så får vi se hvor mye fotballspilling det blir på meg framover. Jeg skal i alle fall ikke stå i veien for en unggutt som er på vei opp og fram, det er helt sikkert, sier Berre.

Ringen er sluttet

Siden Berre spilte sin siste Skeid-kamp i 1997 har han vært i Haugesund, Viking, St. Pauli i Tyskland og Vålerenga, før han i fjor annonserte at 2015-sesongen ville bli hans siste som spiller i Tippeligaen. Med spill for Skeid igjen og retur til Nordre Åsen er ringen nå sluttet.

– Jeg har jo fulgt med klubben hele tiden, og ser at det er mye av de samme fjesene i gangene her. Det er hyggelig det, sier mannen som har nær 500 kamper og over 100 scoringer i norsk toppfotball på samvittigheten.

Berre kan bekle flere roller på banen, men vet altså godt hvor målet står. Han er kjent for å ha den nærmeste uslåelige rekorden med å ha scoret mål i Tippeligaen hele 20 sesonger på rad. Sitt første Tippeliga-mål scoret han for Skeid mot Molde i 1996. Det siste kom for VIF mot Mjøndalen i 2015.

– Det er veldig spennende det Skeid har på gang nå, og jeg er imponert over det klubben har fått til denne sesongen. Nå gleder meg til å bli kjent med gutta på laget og klubben igjen, forteller Berre, som faktisk startet sin fotballkarriere på Skeids fotballskole tilbake i 1981.

Påmelding 2019

Her melder du deg på

           

 

 

             

 

   

 

                       

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift