Skeid best, men kun uavgjort i Vallhall

Skeid var best i derbyet mot Vålerenga 2, men det ble med poengdeling i matchen som foregikk innendørs i Vallhall arena. Se høydepunkter og intervju med Tom Nordlie her!

Rekruttene til Enga til lå før oppgjøret under streken, og de fikk temmelig raskt merke hvorfor Skeid befinner seg noen plasser høyere opp på tabellen. Gutta på Torshov tar umiddelbart tak i kampen og etter bare seks minutters spill jubles det for nettsus hos alle de røde/blå på og utenfor banen. 

Se høydepunkter og intervju med Tom nederst i artikkelen!

Og hvem andre enn toppscorer David Tavakoli er det som får æren av å sende Skeid i føringen. Hjørnesparket fra Tom Skogsrud går over alt og alle, bortsett fra målsniken Tavakoli som har gjemt seg på bakerste stolpe. Fra et par meters hold får han en enkel oppgave å pirke ballen over mållinja. Kort tid etter er det svært nære at ledelsen dobles. David Hickson runder Vålerengas keeper, men skuddet reddes på streken av en forsvarer. 

Frem til det er spilt cirka halvtimen av førsteomgang har Skeid full kontroll. Vertene får til svært lite, og tvinges til flere balltap av aggressive og gode Skeid-gutter. Dessverre resulterer ikke overtaket i flere scoringer, og da skjer det som ikke bør skje. Hjemmelagets Bilal Nije får dra med seg ballen litt for lett innenfor 16-meteren og Idar Lysgård må se ballen sprette i nettet bak seg. Utligningen er et faktum, og det på deres første skudd på mål. Vålerenga kommer riktignok noe mer med i matchen etter scoringen, men lagene går til pause med ett mål hver i protokollen. 

Åpningen av andre omgang er av det fartsfylte slaget. Først får hjemmelaget en kjempesjanse når Skeid roter i eget forsvar. Rett etterpå er det nære på at henholdsvis David Hickson og Henning Andresen sørger for at Skeid igjen kan ta ledelsen. Nærmest er utvilsomt Hickson, men alene med keeper stokker det seg til i avslutningsøyeblikket. En kjempesjanse! 

Omgangen bærer preg av høy temperatur både på og utenfor banen. På tribunen levere oksene varene. Det er ikke tvil om at Skeid-gutta har en 12. mann tilstede. På banen har Skeid et spillemessig overtak, og en frisk David Hickson kommer igjen til nye avslutninger. Den første reddes av keeper, den andre stryker stolpen på feil side. På sistnevnte mulighet spilles Hickson flott igjennom av Sander Flåte. Flåte kom fra FK Vidar til Skeid i sommer, og kveldens kamp var hans debut i Skeid-trøya! 

Enga er nære på å avgjøre det hele med fem minutter igjen av ordinær tid. Heldigvis ender avslutningen over mål. Oksene gjør hva de kan for å mane gutta til en siste innsats, men det ender med poengdeling. Alt i alt ufortjent, Skeid var best. 

Kampfakta:
Vålerenga 2 – Skeid 1-1 (1-1)
Vallhall Arena 
261 tilskuere 
0-1 David Tavakoli (7') 
1-1 Bilal Njie (30') 

Laget: Idar Lysgård – Ridouan Essaeh, Mansour Gueye, Ayoub Aleesami, Tom Skogsrud - Hassan Yusuf, Deni Hasanagic, Henning Andresen – Johannes Nuñez, David Tavakoli, David Hickson 

Bytter: 
Sander Flåte for Deni Hasanagic 
Mustafa Hassan for Johannes Nuñez
 
Referent: Magne O. Rønningen
 

           

 

 

             

 

   

 

                       

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift