Skeid slo KFUM i sjanserik kamp

Tom Nordlies menn tok en deilig revansje fra tapet på Nordre Åsen i juni, og dro hjem fra Ekeberg med 3 poeng i bagasjen. Se høydepunkter, intervjuer mm. her!

Referent: Stein Pettersen

Sola skar gjennom skydekket, gradestokken viste 12 grader, men en bris gjorde det litt surt for de tilskuerne på KFUM Arena som sto i skyggen. Det ble en kamp hvor hjemmelaget hadde ballen mest, men gjestene fra Nordre Åsen klarte det som er viktigst i fotball, å skåre flere mål enn motstanderen. Da kampen var slutt viste lystavla 1-2.

Se høydepunkter og intervjuer nederst i artikkelen!

Vertene tar tak i kampen fra avspark. Anført av Stian Sortevik dominerer KFUM midtbanen. Torshov-gutta har mer enn nok med å forsvare seg, men Skeids lagkaptein Mansour Gueye dirigerer sine tropper, vertene sliter med å spille seg til gode sjanser. Det er på hjørnespark hjemmelaget får mulighetene. Hvert eneste hjørnespark fører til farlige situasjoner, men forsvaret og den gode målvakten Idar Lysgård klarer å holde buret rent. 

Omgangens største sjanse er det Skeid, for anledningen i sorte bortedrakter, som skaper. Halve omgangen er spilt når et frispark blir slått presist inn i feltet, og den høyreiste spissen David Tavakoli, stusser ballen over en utrusende burvokter. «Alle» ser ballen i mål, men den triller et par centimeter utenfor stolpen.

Det er hjørnesparkene som er KFUMs sterkeste våpen, for Oksene er det neglebiting hver gang vertene får slå ballen fra cornerflagget, men når dommeren blåser for pause står det 0-0 på lystavla.

Tom Nordlie må ha tatt fram en kraftig hårføner i pausen, det er som om det er en ny gjeng med Torshov-gutter som kommer på banen etter pausen. Skeid-gutta trår til i taklingene med tæl og sisu. Plutselig er det gjestene som fører kampen. Det er spilt syv minutter av omgangen når Johannes Núñez slår et innlegg mot David Tavakoli, Kåffas burvokter, Anders Mattingdal, klarer ikke å holde innlegget, dermed er bordet dekket for Skeids toppskårer. Det noteres 0-1 i protokollen, men vertenes målvakt må nok ta mye av ansvaret for skåringen.

Gutta fra Nordre Åsen fortsetter med kraftfullt spill og det går ikke mange minuttene før det står 0-2 på lystavla. David Hickson får avfyrt et godt skudd, Anders Mattingdal redder skuddet, men må gi retur, og der dukker Skeids notoriske måltyv opp.

Det virker som om Torshov-gutta mener at kampen er vunnet, men vertene vil ikke gi seg uten kamp. Anført av Stian Sortevik og gode medspillere i midtbaneleddet river KFUM til seg initiativet. Atter er det hjørnesparkene som skaper sjansene for vertene. Det er knapt spilt 20 minutter av omgangen når Stian Sortevik innstiller kanonen. Skuddet blir mesterlig reddet til hjørnespark av Idar Lysgård. På den påfølgende corneren får vertene tre muligheter for å skåre, første skudd blokkeres, andre skudd blokkeres, men med det tredje skjer det. Christoffer Dahl setter kula i nota og reduserer til 1-2.

Vertene øyner muligheten for utligning og seier og kjører på med det som er igjen av krefter. Men dette åpner også muligheter for overganger for Skeid. Tom Nordlie har allerede satt inn Dreni Ademaj, nå kommer også Sulayman Bojang inn. Når det gjenstår noen minutter av kampen, snapper Sulayman Bojang ballen, vertene er bare innstilt på å klare å få satt utligningen. Det er nesten fri bane mot Kåffa-målet.

Pasningen når Dreni Ademaj, men skuddet blir reddet med en flott beinparade av Anders Mattingdal, her burde spikeren ha blitt satt i kista. Oksene biter negler, Tom Nordlie tar ut målskårer David Tavakoli, inn kommer forsvarsspilleren Mats Andersen. Med tre midtstoppere klarer hardt pressede Torshov-gutter å holde fortet, dermed blir det tre poeng å ta med seg i bagasjen tilbake til Nordre Åsen.

Neste seriekamp er mot Follo på Ski Stadion lørdag 7. oktober kl. 16:00.


Kampfakta:
KFUM - Skeid 1-2 (0-0)
KFUM Arena
0-1 David Tavakoli (52’)
0-2 David Tavakoli (60’)
1-2 Christoffer Dahl (66’)

Laget:
Idar Lysgård-Tom Skogsrud, Mansour Gueye, Ayoub Aleesami, Jonas Bergersen-Sander Flåte, Hassan Yusuf, Henning Andresen-David Hickson, David Tavakoli, Johannes Núñez 

Bytter:
Dreni Ademaj inn for Johannes Núñez 53’
Sulayman Bojang inn for David Hickson 75’
Mats Andersen inn for David Tavakoli 86’

Gule kort:
Sander Flåte, Sulayman Bojang, Tom Skogsrud (Skeid)
Stian Sortevik, Emil Ekblom (KFUM)


           

 

 

             

 

   

 

                       

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift