Årsverste av Skeid, Follo vant 5-2

Skeid, som for anledningen stilte i sine sorte bortedrakter, fikk en beksvart opplevelse på Ski stadion. Follo, som allerede var klar for nedrykk, spilte som om de kjempet om opprykk til OBOS-ligaen. Skeid-gutta fikk lite til og så ut som et nedrykkingsklart bunnlag. Se et sammendrag her.

Referent: Stein Pettersen

Det er nydelig høstvær, vindstille, sol og 12 grader i skyggen. Naturgresset på Ski Stadion er jevnt og fint, alt ligger til rette for at Skeid-gutta skal vise sine kvaliteter.

Etter bare tre minutter triller ballen inn i Skeid-buret. Fra dødlinja sendes ballen inn foran mål, forsvaret klarer ikke å klarere, Mansour Gueye er uheldig og blir «kreditert» selvmål. Follo-gutta spiller aggresivt, de vinner duellene og de vinner andreballene. Det er noe mot spillets gang at Torshov-gutta utligner, Johannes Núñez  klemmer til fra 20 meter og ballen smetter inn i det lange hjørnet. Follo fortsetter sitt aggressive spill, Skeid-forsvaret er ikke patent og særlig er det farlig når Follos Tobias Løken forserer på høyrekanten. Men det er de sortkledde som tar ledelsen.

Se et sammendrag fra kampen nederst.

De lyseblå vertene mister ballen på vei fremover og dette gir toppskårer David Tavakoli en sjanse som han ikke misbruker. Lystavla viser 1-2, Oksene er sikre på at resten av kampen vil bli en parademarsj. Men, Follo har en angrepsspiller som heter Julius Friberg Skaug, han har putta tre mål i løpet av sesongen, i løpet av denne kampen vil han doble målkontoen, han starter hat tricket når det gjenstår syv minutter av omgangen og noen minutter senere må Idar Lysgård plukke nok en ball ut av Skeid-nota. Det er igjen matchvinner Julius Friberg Skaug som setter kula i nota.

Dommeren blåser for pause, protokollen viser 3-2. Oksene er sikre på at Tom Nordlie vil gjøre nødvendige endringer, Skeid vil komme ut som et nytt lag for andre omgang og vinne kampen.....tror Oksene.

David Hickson kommer inn for Dreni Ademaj, men elendigheten fortsetter. Det er fortsatt vertene som vinner duellene, vinner andreballene, får til kombinasjonsspillet mens Torshov-gutta blir løpende mellom, press på Follos spilleførere er ikke-eksisterende. Da skjer naturligvis det som ikke skal skje. Et innlegg treffer armen til Jonas Bergersen, dommeren peker på krittmerket. Jasir Selmani ekspederer ballen knallhardt i mål. lystavla viser 4-2. For å gjøre dagen helsvart for Oksene setter Julius Friberg Skaug spikeren i kista. Et frispark fra egen sekstenmeter går direkte forbi og gjennom Skeid-forsvaret, og hat tricket er signert.

David Tavakoli får puttet en ball i Follo-buret, men linjemannen vifter for offside. Dermed lusker Skeid-gutta av banen, Oksene tusler med bøyd hode ut stadionporten, mens fåtallige Followers jubler under en fane med teksten «Fjell kan flyttes med tro». Follo trenger ikke tro for å flytte fjell, det holder med å spille kvalitetsfotball som vist i dag. Hvis Follo fortsetter med det gode spillet i 3. div. vil oppholde der ikke bli langt! 

Neste kamp er på Nordre Åsen lørdag 14. oktober kl. 1300. Tom Nordlie har en jobb å gjøre med å få denne kampen ut av hodet til spillerne, for så dårlig som det som ble vist i ettermiddag, er laget ikke!!

Kampfakta:
Follo - Skeid 5-2 (3-2)
Ski stadion
Tilskuere: 159

1-0 Mansour Gueye (3’) selvmål
1-1 Johannes Núñez (7’)
1-2 David Tavakoli (30’)
2-2 Julius Friberg Skaug (38’)
3-2 Julius Friberg Skaug (42’)
4-2 Jasir Selmani (59’) Straffemål
5-2 Julius Friberg Skaug (67’)

Laget:
Idar Lysgård - Ridouan Essaeh, Mansour Gueye, Ayuob Aleesami, Jonas Bergersen - Sander Flåte, Hassan Yusuf, Henning Andersen - Johannes Núñez, David Tavakoli, Dreni Ademaj

Bytter:
David Hickson inn for Dreni Ademaj (46’)
Jens Rognved inn for Henning Andersen (62’)
Mustafa Ahmad inn for Johannes Núñez (73’)

Gule kort:
Mustafa Ahmad, Jens Rognved

           

 

 

             

 

   

 

                       

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift