Mathias Dahl Abelsen klar for Skeid

Spilleren med ni mål på to sesonger for TUIL i OBOS-ligaen har signert 1-årskontrakt.

Abelsen i aksjon i treningskampen mot KFUM fredag. (Skeid-TV)

Mathias Dahl Abelsen (24) gikk til Tromsdalen før 2017-sesongen, og spilte for Alta i de tre foregående sesongene, først i 1. divisjon og deretter i 2. divisjon (2015 og 2016).

Han blir beskrevet som en vinnerskalle som er kvikk, energisk, målfarlig, med en god dødballfot. Han er også landslagsspiller i futsal.

Hans agent Mikael Adampour forteller til Skeid-redaksjonen at Tom Nordlie var på jakt etter en etablert OBOS-ligaspiller som kunne forsterke laget. Abelsen var i dialog med flere andre klubber, men da Tom tok kontakt og presenterte sin plan, ba han agenten om å avslutte videre samtaler med andre, han bestemte seg der og da. Nordlies opplegg gjorde et godt inntrykk på ham og han får spille på den plassen han selv synes han fungerer best, nemlig på midtbanen og helst i en indreløperrolle. 

Men det er kamp om plassene på laget, og Abelsen innser at han må prestere fra første stund for å bli tatt ut i en førsteellver.

– Alle kampene kan vinnes og tapes, men nivået er absolutt innen rekkevidde. Forskjellen fra 2. divisjon til 1. er ikke så stor etter spissingen av PostNord, sier han på spørsmål om Skeids muligheter til å hevde seg i OBOS. Han er ikke redd konkurranse om plassene, og liker å ha noe å strekke seg etter, å være på tå hev.

Det var kort og godt det sportslige opplegget som fikk Abelsen til å velge Skeid, og han har i sin korte tid i klubben fått et veldig godt inntrykk, og ser frem til tiden fremover mot seriestart, som er hjemme mot HamKam 31. mars. Ved siden av å spille for Skeid skal han jobbe frem til sommeren og deretter studere.

Vi ønsker Mathias velkommen i klubben og lykke til med sesongen!

Påmelding 2019

Her melder du deg på

           

 

 

             

 

   

 

                       

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift